Nasza rodzinna firma zajmuje się uprawa i przetwórstwem warzyw.
Od trzech pokoleń uprawiamy warzywa na gdańskich żuławach zaledwie 3 km od centum Gdańska , chłonny na warzywa rynek trójmiasta ukierunkował nas na uprawę i sprzedaż bezpośrednia warzyw do placówek gastronomicznych.
W roku 1996 podczas dostawy marchwi do sokopijalni na Gdańskiej starówce powstał pomysł na dostarczanie marchwi już obranej.
Klienci byli zachwyceni sokiem z naszej marchwi a wlasciciele sokopijalni nie nadazali obierac marchwi na soki.
Dokonaliśmy zakupu używanej obieraczki dwu bębnowej i zaczęliśmy dostarczać marchew już obrana w wiązanych czarnych workach, następnie w wiadrach z woda.
Następnym klientem był znany bar mleczny KMAR na Gdańskim przymorzu, który kupował od nas oprócz marchwi również ziemniaki, buraki, seler, cebule, pietruszkę i inne warzywa obrane, dostarczaliśmy je samochodem osobowym.
W roku 2006 udało nam się kopic kompletna line od rolnika z Holandii który zakończył produkcje warzyw i przeniósł gospodarstwo do Wrocławia
Od tej pory warzywa obrane sprzedawaliśmy w bezbarwnych workach z ewakuacja powietrza.
Co roku asortyment się powiększa o warzywa krojone oraz ugotowane na parze bez konserwantów.
Teraz głównym celem jest dostarczanie towaru o wysokiej jakości i wspaniałym smaku przez cały rok.